Voeding bij MST
Voeding kan bijdragen aan een sneller herstel. Daarom hebben we bij MST veel aandacht voor gezonde en eiwitrijke voeding.
Wanneer je bij MST wordt opgenomen krijg je zeven keer per dag een kleine maaltijd uit ons voedingsconcept ‘Smakelijk en Gezond – Gastvrij MST’. We bieden een ruime keuze uit dagelijks wisselende gerechten en serveren ook vegetarische opties.
De impact van kleinere porties
Wanneer je aan het herstellen bent heeft je lichaam meer energie nodig. Daarom is het belangrijk om gezond te eten en genoeg voeding binnen te krijgen. Soms heb je wanneer je in het ziekenhuis ligt alleen minder eetlust of snel een vol gevoel. Door zeven keer per dag een kleine maaltijd te eten in plaats van drie keer per dag een grote maaltijd, lukt het vaak om meer voeding binnen te krijgen.
Daarnaast is het belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Daarom bevat het voedingsconcept gerechten als eiwitrijke smoothies. Onze gerechten bevatten van nature weinig zout, maar zijn desondanks heel smaakvol.
Positieve reacties
De reacties op dit voedingsconcept zijn erg positief. Roomservicemedewerkers, verpleegkundigen, culinair servicemedewerkers, diëtisten en artsen werken optimaal samen. Ook wordt het concept door patiënten niet alleen gezien als gezond, maar ook nog eens erg lekker. We blijven het concept verder ontwikkelen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar voeding voor patiënten met specifieke behoeften, zoals voor patiënten met slikproblemen. Ook proberen we ons voedingsaanbod steeds duurzamer te maken.
Goede zorg proef je
MST is aangesloten bij ‘Goede Zorg Proef Je, een initiatief van de Alliantie Voeding in de Zorg. Het doel van Goede Zorg Proef je is om de aandacht voor voeding in de zorg te verbeteren. Dit concept richt zich op verschillende aspecten van voeding in de zorg, waaronder de smaak, samenstelling, presentatie en beleving van voeding. Daarnaast voldoet MST met het nieuwe voedingsconcept aan de richtlijnen uit het Nationaal Preventieakkoord.
Specifieke wensen of behoeften
We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met specifieke wensen en behoeften. Zo hebben we bijvoorbeeld keuze uit verschillende vegetarische gerechten en houden we rekening met intoleranties. De behandeld arts/verpleegkundie kan tijdens opname ook een consult met een diëtist aanvragen. Een dieet kan ook onderdeel van een behandeling zijn. De diëtist geeft voeding- en dieetadviezen en/of stelt in overleg een behandelplan op. Samen met de roomservicemedewerkers zorgen we er zo voor dat je voeding krijgt die afgestemd is op jouw situatie.
Thuis gezond koken
Gezond eten is belangrijk voor het herstel. Zoek je inspiratie om ook thuis gezond te koken? Kijk dan eens op de volgende websites: