Uw operatie
Door een verpleegkundige van de verpleegafdeling wordt u in uw bed naar het operatiekamer-complex gebracht.
Operatieplanning
Door omstandigheden kan het zijn dat u iets eerder of later dan gepland aan de beurt bent. Operaties duren nu eenmaal soms korter of langer dan gepland. Ook bestaat de kans dat er een spoedoperatie tussendoor komt. Het oorspronkelijke operatieprogramma zal daardoor wijzigen waardoor u eerder of later geopereerd wordt dan dat eerder de bedoeling was.
Begeleiding tot aan de OK
Uw partner, familielid of vriend(in) kan u begeleiden tot aan het operatiekamer-complex. Vanaf hier nemen de OK-medewerkers de begeleiding over.
Kind op de OK
Het is mogelijk uw kind te begeleiden tot in de operatiekamer. Over het algemeen mag één ouder aanwezig zijn bij het in “slaap” brengen (inleiding tot narcose) en bij het ontwaken van uw kind. Uw kind zal minder angstig zijn door de aanwezigheid van een vertrouwd persoon bij het in slaap vallen en het wakker worden op de uitslaapkamer. Voor het aanwezig kunnen zijn bij de inleiding tot de narcose gelden een aantal regels en adviezen:
- U moet geruime tijd, voordat uw kind naar de operatiekamer gaat, aanwezig zijn. Soms verloopt het operatieprogramma sneller dan voorzien.
- Als u zelf een infectie heeft en/of ziek bent, mag u niet mee met de inleiding tot en met het ontwaken uit de narcose.
- In verband met hygiëne mag u geen sieraden dragen.
- Wij adviseren u makkelijke kleding en schoenen te dragen. vanwege de OK-kleding (overall en muts) die u aankrijgt over uw kleding.
U wordt hierin begeleid door een kinderverpleegkundige die van bovenstaande regels op de hoogte is.
Keizersnede
Wanneer u een ruggenprik krijgt, mag uw partner bij de ingreep aanwezig zijn. U wordt per bed naar het operatiekamer-complex gebracht. Uw partner gaat met u mee en krijgt bij de ingang een overall aan, een muts op en in de operatiekamer een mondneusmasker voor. Vervolgens wordt uw partner naar de kinderopvangruimte gebracht, om daar te wachten tot de ruggenprik is geplaatst. Daarna wordt uw partner weer bij u gebracht. Op de operatiekamer kunnen foto’s worden gemaakt van de geboorte van uw baby. Uw partner kan na de keizersnede ook bij u op de verkoeverkamer verblijven.
Wanneer u onder algehele narcose gaat, is het niet mogelijk dat uw partner bij de ingreep aanwezig is. Uw partner blijft dan bij de verpleegkundige in de kinderopvangruimte.