Darmkanker

[mk_steps step=”5″ icon_1=”mk-icon-thumbs-o-up” title_1=”U bent in goede handen” desc_1=”U heeft uw eigen vaste contactpersoon” url_1=” https://www.mst.nl/p/aandoeningen/darmkanker/u-bent-in-goede-handen/” icon_2=”mk-icon-hospital-o” title_2=”De behandeling” desc_2=”Wat kan ik verwachten van de behandeling?” url_2=” https://www.mst.nl/p/aandoeningen/darmkanker/de-behandeling/” icon_3=”mk-li-clock” title_3=”Als ik behandeld ben?” desc_3=”Wat zijn de stappen nadat ik behandeld ben? Waarmee moet ik rekening houden?” url_3=” https://www.mst.nl/p/aandoeningen/darmkanker/als-ik-behandeld-ben/” icon_4=”mk-moon-sad” title_4=”Wat als ik niet meer genees?” desc_4=”Wat heeft MST mij nog te bieden ook al word ik niet meer beter? ” url_4=”https://www.mst.nl/p/aandoeningen/wat-als-ik-niet-meer-genees/” icon_5=”mk-li-users” title_5=”Altijd in contact” desc_5=”Heeft u een vraag of suggestie? Laat het ons weten!” url_5=” https://www.mst.nl/p/aandoeningen/darmkanker/stel-uw-vraag/” animation=”fade-in”]

Uitbehandeld... wat betekent dat?

Het komt nog te vaak voor dat darmkanker niet genezen kan worden. Ondanks alle mogelijkheden voor behandeling is het een feit dat van alle patiënten met darmkanker ongeveer 40 procent de ziekte helaas niet zal overleven. Als u ongeneeslijk ziek bent is nog wel behandeling mogelijk. Dit noemen wij ‘Palliatieve zorg’. Deze vorm van zorg is er opgericht om u in de laatste fase van uw leven zo optimaal mogelijk te verzorgen.

[mk_mini_callout title=”Stel uw vragen!” button_text=”Contact” button_url=”https://www.mst.nl/p/aandoeningen/darmkanker/stel-uw-vraag”]

U kunt ons gemakkelijk bereiken met uw vragen of voor meer informatie.

[/mk_mini_callout]

Palliatieve zorg bij darmkanker

Palliatieve zorg bestaat uit:

  • het behandelen van pijn en (mogelijke) andere ziektesymptomen;
  • het geven van aandacht aan zingeving, psychologische en sociale problemen behandelen;
  • ondersteuning verlenen om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te bieden;
  • aandacht beiden aan de patiënt en naasten bij het afscheid nemen en afronden van het leven;
  • hulp bieden bij rouwverwerking na het overlijden voor de naasten.de patiënt ondersteunen bij een zo goed mogelijke kwaliteit van leven.

Palliatieve zorg kan op verschillende plaatsen worden verleend, zoals thuis in de eigen omgeving, in het ziekenhuis, in een verzorgingshuis en in een hospice.

Een Netwerk Palliatieve Zorg is een samenwerkingsverband van zorgaanbieders in een bepaalde regio. Een netwerk heeft als doel de zorg voor mensen in de laatste levensfase zo goed mogelijk te organiseren. Door samen te werken, willen zorgaanbieders de kwaliteit van zorgverlening en de toegankelijkheid van zorg in de regio verbeteren. In Twente werken drie Netwerken samen.

Wat willen de Netwerken bereiken?
Een belangrijk doel van de Netwerken is het verbeteren van de palliatieve zorgverlening door de onderlinge samenwerking tussen de diverse zorgplekken te bevorderen en de zorgverleners te ondersteunen, zodat zij tegemoet kunnen komen aan de behoeften van de patiënt en diens naasten. Het streven is om een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te bieden.

Altijd het laatste nieuws over Netwerken Palliatieve Zorg Twente
Periodiek geven de Netwerken Palliatieve Zorg Twente een nieuwsbrief uit met o.a. informatie over informatiebijeenkomsten, lezingen, cursussen en tips.

Bekijk de nieuwsbrieven online of meld u aan om de nieuwsbrief in uw mailbox te ontvangen: Ga hiervoor naar de website van de Netwerken Palliatieve Zorg Twente

Waar bent u naar op zoek?