Tijdens de opname
Rooming-in
Rooming-in betekent dat je ouders de hele dag bij je mogen zijn. Als je het prettig vindt mag een van je ouders zelfs bij je blijven slapen. In elke kamer is een opklapbed aanwezig, overdag wordt het opklapbed weer ingeklapt. Als een van je ouders blijft slapen krijgen zij ook een ontbijt aangeboden. De andere maaltijden moeten je ouders zelf verzorgen.
Ouders mogen eventueel een meerderjarig persoon aanwijzen om bij een zorgmoment aanwezig te zijn, wanneer zij zelf niet kunnen. Dit houdt in dat zij toegestaan worden je bij te staan bij bijvoorbeeld een onderzoek, of bij je blijven slapen. Dit gaat wel altijd in overleg met de dienstdoende verpleegkundige.
Ziekenhuisschool
Als je langer dan een week in het ziekenhuis moet blijven, kun je ook in het ziekenhuis naar school.
De ziekenhuis lerares overlegt met je eigen juf, meester of leraar wat je kan doen om niet zo ver achter te komen op school. Er wordt dan les gegeven in de Hang-out. Soms komt de lerares bij je op de kamer.
Snoezel badkamer
Op de Kinder en Tienderafdeling is er een snoezelbadkamer. Dit is een speciaal ingerichte badkamer die daarnaast ook bedoeld is als relax/ontspanningsruimte. Je kan hier lekker ontspannen en relaxen. Er staat een bubble-unit met daarin verschillende kleuren, bubbels, ballen, visjes en zeepaardjes. Daarnaast staat er een bad met badeendjes, een olieprojector die voor verschillende kleuren op de muur zorgt en een geurdispenser. Ook is er nog muziek en een geweldige sterrenhemel waarbij de sterretjes van kleur veranderen. In de badkamer staat zelfs nog een comfortabele bank zodat je ook droog kunt snoezelen.
Dagritme van de afdeling
In het ziekenhuis ziet een dag er anders uit dan thuis.
Het kan zijn dat uw kind zo ziek is dat het niet kan doen wat het zou willen.
De verpleegkundigen en de pedagogisch medewerksters proberen uw kind te helpen om zich zo goed mogelijk te voelen. Een dag op de Kinder en Tienerafdeling ziet er als volgt uit:
- 7:30 uur Ontbijt op de kamer
- 8:00 uur Wassen en aankleden
- 9:15 uur Indien mogelijk naar de speelkamer
- 10:00 uur Fruit eten
- 12:00 uur Warm eten
- 12:30-13:30 uur Rustuur
- 14:00 uur Indien mogelijk naar de speelkamer
- 14:30-18:30 uur Bezoektijd
- 16:45 uur Broodmaaltijd
- ’s Avonds mogen kinderen nog televisie kijken of een spelletje doen, daarna gaat het kind slapen op dezelfde tijd als het thuis gewend is
Weggaan bij het kind
Afscheid nemen is voor zowel kind als ouders vaak moeilijk. Ouders mogen nooit zomaar weglopen zonder iets aan hun kind te zeggen. Kondig het vertrek aan, bijvoorbeeld door nog één verhaaltje te lezen en dan weg te gaan. Vertel wanneer u weer terugkomt. Neem kort afscheid en kom niet steeds terug, dit zal het afscheid nog moeilijker maken. De verpleegkundige of pedagogisch medewerkster kan uw kind troosten. Vertel ook de verpleegkundige wanneer u weg gaat en van plan bent terug te komen.
Telefonische inlichtingen
Ouders kunnen met de afdeling bellen om te horen hoe het met hun kind gaat. Telefoonnummer (053) 487 23 78. Uit oogpunt van privacy geven verpleegkundigen alleen informatie aan ouders.
Onderzoek en behandeling
In het ziekenhuis werken medisch specialisten nauw samen. Door de onderlinge taakverdeling kan het zijn dat er een andere arts bij uw kind komt dan degene die uw kind heeft opgenomen of degene waarbij uw kind bij op de polikliniek komt. Om kwalitatieve redenen is het ook mogelijk dat uw kind door een andere arts wordt geopereerd, omdat deze over specifieke deskundigheid over de aandoening van uw kind beschikt. Doordat Medisch Spectrum Twente een opleidingsziekenhuis is, krijgt uw kind te maken met zowel co-assistenten, arts-assistenten als medisch specialisten. Co-assistenten zijn medisch studenten die opgeleid worden tot arts. Arts-assistenten zijn artsen, vaak in opleiding tot medisch specialist. Onderling wordt de gezondheidstoestand van uw kind besproken en is er, in samenspraak met u, afstemming over de behandeling van uw kind.
Boekje met spelletjes en puzzels.
Als je op de afdeling komt, krijg je van de pedagogisch medewerker een BeterBoek. Dit boek staat vol kleurplaten, spelletjes en puzzels. Maar je kunt in het boek ook opschrijven wat er allemaal met je gebeurt, wie je leuk vindt en wat je misschien een beetje eng vindt. En als je weer naar huis gaat mag je het BeterBoek natuurlijk mee naar huis nemen!