Het doel van deze studie is om met behulp van een app gegevens over het effect en bijwerkingen in de eerste periode na de TCA injectie te verzamelen en analyseren.
In deze studie willen we onderzoeken of het doorsnijden van de sluitspier van de galwegen, voorafgaand aan het plaatsen van het metalen buisje, het risico op alvleesklierontsteking vermindert.
De POLAR-studie heeft als doel om in kaart te brengen hoe vaak een ‘duct disruptie’ voorkomt en te onderzoeken hoe het vervolgens met deze patiënten gaat.
Er is een sterk vermoeden dat de darmflora van de patiënt van invloed is op de hevigheid van acute alvleesklierontsteking. Daarom willen wij in deze studie onderzoeken wat de invloed is van de darmflora op het ontstaan en het verloop van alvleesklierontsteking
We onderzoeken of het optimaliseren van de huidige behandeling voor het stoppen of minderen van alcohol leidt tot het minder vaak opnieuw optreden van alvleesklierontsteking.
In deze studie willen we onderzoeken hoe we de huidige zorg voor IBD patiënten met een kinderwens kunnen verbeteren.
Er wordt onderzocht wat het effect is van zowel het geven van de ontstekingsremmende zetpil als het plaatsen van het plastic buisje in de afvoergang op het ontstaan en het verloop van alvleesklierontsteking bij patiënten die een ERCP ondergaan.
Het doel van deze studie is om met behulp van een app gegevens over het effect en de bijwerkingen in de eerste periode na het starten van de medicatie bij reumatische aandoeningen te verzamelen en analyseren.
Het doel van deze studie is dan ook om te onderzoeken wat het effect is van een schoonmakende ooroperatie met obliteratie, zodat we in de toekomst de voorlichting en behandeling voor patiënten kunnen optimaliseren
Een grote groep reumatoïde artritis patiënten ervaart, ondanks medicatie, pijn. Virtual Reality kan een methode zijn om pijnverlichting te geven. Echter, voordat Virtual Reality toegepast kan worden bij deze groep, is het belangrijk om de meningen van reumatoïde artritis patiënten ten opzichte van Virtual Reality te weten. Door het meenemen van deze overtuigingen in het ontwerp en de implementatie van Virtual Reality kan de acceptatie vergroot worden.
De ziekte van Bechterew is een chronische ontstekingsziekte waarbij de meest voorkomende klachten chronische pijn, vermoeidheid en stijfheid in de wervelkolom zijn. Naast de juiste medicatie, is dagelijkse lichamelijke beweging belangrijk om de klachten te verminderen. Virtual Reality (VR) zou als oefentherapie ingezet kunnen worden. Deze technologie kan de patiënt stimuleren om oefeningen te gaan doen.
Het doel van deze studie is om te onderzoeken of deze virtuele omgeving als oefentherapie voor patiënten met Bechterew zou kunnen worden ingezet.
Het doel van deze studie is om te onderzoeken of deze virtuele omgeving als oefentherapie voor patiënten met Bechterew zou kunnen worden ingezet.
Het elektronisch patiëntendossier wordt gezien als derde deelnemer in de spreekkamer. Het doel van dit onderzoek is om te meten hoe de arts zijn visuele aandacht verdeelt tussen het elektronisch patiëntendossier en de patiënt tijdens een consult. Daarnaast wordt er gemeten of het kijkgedrag van de arts van invloed is op hoe de patiënt de communicatie tijdens het consult ervaart.